Landgoed Welderen: 0481-376591 / Restaurant: 0481 350 200 info@welderen.nl

Golfschool Gelderland; Wij leren jou beter golfen

Onze leden beoordelen onze golflessen met een 8,1 gemiddeld!

Beginnen met golf

Je wil leren golfen maar weet niet waar te beginnen?

Het verkrijgen van baanpermissie klinkt als een uitdaging maar wij helpen jou met je techniek om op alle grote banen in Nederland te spelen en lekker buiten te sporten. Hoe?

Lees verder

Beter leren golfen

Alle verschillende technieken onder de knie, maar nog niet de geambieerde handicap?

Door middel van groepslessen of met alle aandacht voor jezelf in een privéles je handicap verlagen met onze golfpro’s. Enthousiast? 

Lees verder

Golfen én netwerken

Golf gebruiken als netwerk activiteit en beter leren golfen? Het kan!

Proefdraaien als businessclublid bij weer een nieuw seizoen van Try & Go waarbij je nieuwe contacten opdoet en wij je leren golfen.

Lees verder

Onze golfprofessionals

 

Sander Prinsen

Sander Prinsen

Golfprofessional

Na mijn CIOS opleiding in de begin jaren ‘90 ben ik gedurende de dienstplicht periode in contact gekomen met de golfsport. Ik ben eigenlijk meteen verliefd geworden op deze mooie sport en heb het sindsdien niet meer los kunnen laten.

Na het behalen van mijn PGA – B en A licentie – ben ik nu alweer zo’n 25 jaar bezig om golfspelers op verschillend niveau te ondersteunen hun spelplezier en techniek te verbeteren.

Ook ben ik zelf een fervent sporter; golf, windsurfen en fietsen vind ik heerlijk om te doen.

Mijn motto luidt dan ook; doe wat je moet doen en geniet ervan.

06-22648854

Sander is aanwezig op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag

 

Hessel Bosman

Hessel Bosman

Golfprofessional

Mijn naam is Hessel Bosman en ik ben sinds september 2008 werkzaam op Golfbaan Landgoed Welderen.

Golfen is een pracht sport en een uitdagend spel. Voor mij is golfers van alle leeftijden en niveaus beter maken. Dat geeft een uitdaging en voldaan gevoel! Ik doe dat dan ook met plezier.

Het buiten lesgeven in alle seizoenen is erg afwisselend, vol in de zon of met een muts op in de winter! Golfbaan Landgoed Welderen is een prima plek om golfers les te geven en verbetering te zien.

06-51917830

Hessel is aanwezig op dinsdag, vrijdag, zaterdag en zondag

Jochem Burghouts

Jochem Burghouts

Golfprofessional

 

Ik ben een PGA Class AAA professional en ik geef al bijna 20 jaar les in binnen- en buitenland. Ik heb veel zin in deze nieuwe uitdaging en hoop veel van jullie te kunnen verwelkomen tijdens een groeps- of privéles.

De afgelopen jaren heb ik me gespecialiseerd in Putting, Short Game en Team Coaching. Als Putting Specialist heb ik over de hele wereld workshops en webinars gegeven aan PGA professionals die hun kennis en kunde van het putten wilden verbeteren. Voor mijn specialisatie als Short Game coach heb ik bij een aantal van de meest vooraanstaande coaches in de wereld cursussen gevolgd. Als Team Coach heb ik met de Dames 1 van de Noordwijkse Golfclub tweemaal het landskampioenschap gewonnen.

In mijn lesgeven en coaching werk ik met golfers aan een swing en techniek die past bij de persoonlijke motoriek en mogelijkheden. Ik geloof niet in een standaard model waar elke golfer aan moet voldoen. Daarnaast werk ik graag met technologie zoals de Capto Putting Sensor, Flightscope en Hackmotion.
Technologie vormt een ideale ondersteuning voor het lesgeven, maar tegelijkertijd ben ik er zeer alert op dat het niet om de technologie gaat, maar om mensen beter te leren golfen.

Jochem is aanwezig op donderdag en zaterdag

De golfschool wordt gesponsord door

 

 

 

Veelgestelde vragen

Lessen & informatie

Ik wil een golfles boeken, hoe doe ik dit?
Via onze ­lesagenda  kan je een account aanmaken en een les inboeken bij de golfprofessional naar keuze.

Waar staat PGA voor?
PGA is de afkorting voor Professional Golfers’ Association. PGA Holland staat bekend als een van de beste golfopleidingen ter wereld. Onze golfprofessionals zijn opgeleid bij PGA.

Ik wil beginnen met golfen, hoe kan ik dit het beste doen?
Leuk! Als beginnend golfer hebben wij een aantal opties. Als je je eerst wilt oriënteren in de golfsport raden wij een kennismakingsclinic aan, waarbij je binnen drie uurtjes lessen de basis van de sport meekrijgt. Wil je snel je baanpermissie voor de Championship Course halen, omdat je bijvoorbeeld uitgenodigd bent om een wedstrijd te spelen, kan je je inschrijven voor een snelcursus. Wil je gericht aan de gang met je golf skills? Dan raden we je aan om een privéles te boeken bij een van onze golfprofessionals, zodat je met hem een eerste introductie kan krijgen van de sport en een vervolg kunt afspreken.

 

Handicap & baanpermissie

Wat is een GVB en heb ik het nodig?
Vroeger, was het nog zo dat je GVB verplicht was om op een golfbaan met 18 holes te mogen spelen. Het GVB was een soort diploma die je behaalde wanneer je slaagde voor een praktijk en theorie gedeelte. Voor veel mensen leverde dit zoveel spanning op dat dit tegenwoordig wat makkelijker is gemaakt. Nu begin je je golfcarrière met het behalen van een baanpermissie. Dit houdt in dat je de basisvaardigheden en etiketten leert om op de grote baan, met 18 holes, te mogen spelen. Als je dit niveau hebt behaald ontvang je een pasje waarmee je al op veel banen in Nederland mag spelen. Vervolgens ga je verder met je lessen om clubhandicap 54 te behalen. Dit is het niveau wat gelijk staat aan het voormalig GVB en met het behalen hiervan mag je overal ter wereld spelen.

Hoe vraag ik een NGF-pas aan?
Wanneer je lid wordt van Golfclub Welderen of bijvoorbeeld Landgoed Golfkaart krijg je automatisch een NGF-pas. Wanneer deze bij ons binnen is krijg je bericht en kan je hem ophalen.

Wanneer ontvang ik mijn handicapbewijs?
Op het moment dat je je baanpermissie hebt behaald, een theorie examen hebt afgelegd én een scorekaart hebt ingevoerd op de club waar je lid bent geworden, wordt jouw eerste handicapbewijs aangevraagd bij de NGF.

Mijn handicap is veranderd, wanneer ontvang ik mijn nieuwe pas?
Je ontvangt één keer per jaar, rond februari, een nieuwe NGF pas. Mocht het zo zijn dat tijdens het speeljaar je handicap verlaagt naar handicap 36 of lager dan kan het zo zijn dat je tussentijds een nieuwe pas ontvangt. Online, via Egolf4U (wanneer je lid bent van Landgoed Golfbanen) kan je je huidige handicap zien.

Ik heb een scorekaart gelopen en wil hem inleveren, waar doe ik dit?
Je kunt de scorekaarten invoeren in de computers van de Golfclub (wanneer je lid bent van Landgoed Golfbanen) in het clubhuis of online via de app van Egolf4u.

Materiaal

Moet ik zelf voor materiaal zorgen tijdens mijn golflessen?
Onze golfprofessionals hebben een aantal sets liggen die zij aan je kunnen lenen wanneer je nét begint met golfen. Echter raden we altijd aan je eigen set te huren omdat deze aangepast is op je lengte en je slag én zodat je in je vrije tijd ook nog kunt oefenen.

Ik heb zelf geen golfclubs, kan ik deze huren?
Jazeker! Je kan een set huren via GolfCompany; de golfwinkel op ons terrein. Je kunt deze voor 3 maanden huren voor een bedrag van €50,00 met een borg van €200,00

Kan ik een trolley huren?
Jazeker! Je kunt een trolley huren bij onze receptie voor 6 euro.

Waarom mogen Driving Range ballen niet op de baan?
Driving Range ballen mogen helaas niet op de baan omdat ze voor de oefenfaciliteiten bestemd zijn. Wanneer iedereen ze zou meenemen op de baan zouden wij er teveel kwijt raken, wat betekent dat de golfers die gebruik willen maken van de Driving Range ineens voor een lege automaat komen te staan.