Landgoed Welderen: 0481-376591 / Restaurant: 0481 350 200 info@welderen.nl

Golfschool Gelderland; Wij leren jou beter golfen

Onze leden beoordelen onze golflessen met een 8,1 gemiddeld!

Beginnen met golf

Je wil leren golfen maar weet niet waar te beginnen?

Het verkrijgen van baanpermissie klinkt als een uitdaging maar wij helpen jou met je techniek om op alle grote banen in Nederland te spelen en lekker buiten te sporten. Hoe?

Lees verder

Beter leren golfen

Alle verschillende technieken onder de knie, maar nog niet de geambieerde handicap?

Door middel van groepslessen of met alle aandacht voor jezelf in een privéles je handicap verlagen met onze golfpro’s. Enthousiast? 

Lees verder

Golfen én netwerken

Golf gebruiken als netwerk activiteit en beter leren golfen? Het kan!

Proefdraaien als businessclublid bij weer een nieuw seizoen van Try & Go waarbij je nieuwe contacten opdoet en wij je leren golfen.

Lees verder

Onze golfprofessionals

 

Hessel Bosman

Hessel Bosman

golfprofessional

Mijn naam is Hessel Bosman en ik ben sinds september 2008 werkzaam op Golfbaan Landgoed Welderen.

Golfen is een pracht sport en een uitdagend spel. Voor mij is golfers van alle leeftijden en niveaus beter maken. Dat geeft een uitdaging en voldaan gevoel! Ik doe dat dan ook met plezier.

Het buiten lesgeven in alle seizoenen is erg afwisselend, vol in de zon of met een muts op in de winter! Golfbaan Landgoed Welderen is een prima plek om golfers les te geven en verbetering te zien.

06-51917830

Hessel is aanwezig op dinsdag, vrijdag, zaterdag en zondag

MICHEL SCHRAUWEN

MICHEL SCHRAUWEN

golfprofessional

Ik ben in 1969 geboren in Nijmegen en sinds april 2022 ben ik werkzaam op Golfbaan Welderen.

Nadat ik mijn CIOS sportopleiding heb behaald ben ik 12 jaar werkzaam geweest als sportinstructeur bij de luchtmacht. Golfen is mijn grootste passie en om deze reden heb ik hier in 2003 mijn beroep van gemaakt. Samen met een collega heb ik Golfschool Perfect Golf opgericht en ben ik als golfprofessional werkzaam geweest op Golfcentrum Best, De Dorpswaard in Kerkdriel en sinds 2017 was ik werkzaam als headpro op Golfpark Almkreek.

Mijn enthousiasme en ervaring wil ik op een ontspannen manier overbrengen. Enerzijds aan de mensen die zich tot de golfsport voelen aangetrokken en hierin opgeleid willen worden, anderzijds aan ervaren golfers de zich verder willen bekwamen en specialiseren. Voor het opdoen van kennis ga ik jaarlijks naar een van de beste swingcoaches van Amerika ‘Mike Bender’. Met deze kennis en ervaring kan ik zowel sportief als zakelijk, nu en in de toekomst, iets voor je betekenen!

michelschrauwenperfectgolf@gmail.com

06-50257000

Michel is aanwezig op de maandag, woensdag, donderdag, zaterdag en zondag.

 

Roy Sijna

Roy Sijna

golfprofessional

Mijn naam is Roy Sijnja.
Ik ben 35 jaar oud en woon met mijn vrouw en zoontje in Driel.
Tijdens mijn opeiding CIOS Sportleiders ben ik na een blessure gestart met golf. Ik vond het geweldig en speelde hetal snel meer dan 3x per week naast de NGF competitie. Daarna heb ik me verder gespecialiseerd in golf, waarna ik in 2010 afstudeerde. Sinds 2009 ben ik actief als Golfspecialist en ben ik Golf- en Sportinstructeur B2B.

Het is mogelijk dat u mij kent van mijn lessen of werkzaamheden in de golfwinkels op Golfbaan Welderen, de Rosendaelsche Golfclub, golfclub de Heelsum of Borghees.

Tijdens mijn lessen kijk ik naar wat werkt voor uw golfspel. Daarbij let ik op het fysieke en mentale aspect en uw uitrusting. In mijn ogen bestaat er geen perfecte swing, maar gaan wij op zoek naar de optimale resultaten binnen uw swingkarakter. Om de juiste analyse te maken werk ik graag met videoanalyse-apparatuur en Flightscope.

06-53665717

Roy is aanwezig op dinsdagavond en  vrijdag

De golfschool wordt gesponsord door

 

 

 

Veelgestelde vragen

Lessen & informatie

Ik wil een golfles boeken, hoe doe ik dit?
Via onze ­lesagenda  kan je een account aanmaken en een les inboeken bij de golfprofessional naar keuze.

Waar staat PGA voor?
PGA is de afkorting voor Professional Golfers’ Association. PGA Holland staat bekend als een van de beste golfopleidingen ter wereld. Onze golfprofessionals zijn opgeleid bij PGA.

Ik wil beginnen met golfen, hoe kan ik dit het beste doen?
Leuk! Als beginnend golfer hebben wij een aantal opties. Als je je eerst wilt oriënteren in de golfsport raden wij een kennismakingsclinic aan, waarbij je binnen drie uurtjes lessen de basis van de sport meekrijgt. Wil je snel je baanpermissie voor de Championship Course halen, omdat je bijvoorbeeld uitgenodigd bent om een wedstrijd te spelen, kan je je inschrijven voor een snelcursus. Wil je gericht aan de gang met je golf skills? Dan raden we je aan om een privéles te boeken bij een van onze golfprofessionals, zodat je met hem een eerste introductie kan krijgen van de sport en een vervolg kunt afspreken.

 

Handicap & baanpermissie

Wat is een GVB en heb ik het nodig?
Vroeger, was het nog zo dat je GVB verplicht was om op een golfbaan met 18 holes te mogen spelen. Het GVB was een soort diploma die je behaalde wanneer je slaagde voor een praktijk en theorie gedeelte. Voor veel mensen leverde dit zoveel spanning op dat dit tegenwoordig wat makkelijker is gemaakt. Nu begin je je golfcarrière met het behalen van een baanpermissie. Dit houdt in dat je de basisvaardigheden en etiketten leert om op de grote baan, met 18 holes, te mogen spelen. Als je dit niveau hebt behaald ontvang je een pasje waarmee je al op veel banen in Nederland mag spelen. Vervolgens ga je verder met je lessen om clubhandicap 54 te behalen. Dit is het niveau wat gelijk staat aan het voormalig GVB en met het behalen hiervan mag je overal ter wereld spelen.

Hoe vraag ik een NGF-pas aan?
Wanneer je lid wordt van Golfclub Welderen of bijvoorbeeld Landgoed Golfkaart krijg je automatisch een NGF-pas. Wanneer deze bij ons binnen is krijg je bericht en kan je hem ophalen.

Wanneer ontvang ik mijn handicapbewijs?
Op het moment dat je je baanpermissie hebt behaald, een theorie examen hebt afgelegd én een scorekaart hebt ingevoerd op de club waar je lid bent geworden, wordt jouw eerste handicapbewijs aangevraagd bij de NGF.

Mijn handicap is veranderd, wanneer ontvang ik mijn nieuwe pas?
Je ontvangt één keer per jaar, rond februari, een nieuwe NGF pas. Mocht het zo zijn dat tijdens het speeljaar je handicap verlaagt naar handicap 36 of lager dan kan het zo zijn dat je tussentijds een nieuwe pas ontvangt. Online, via Egolf4U (wanneer je lid bent van Landgoed Golfbanen) kan je je huidige handicap zien.

Ik heb een scorekaart gelopen en wil hem inleveren, waar doe ik dit?
Je kunt de scorekaarten invoeren in de computers van de Golfclub (wanneer je lid bent van Landgoed Golfbanen) in het clubhuis of online via de app van Egolf4u.

Materiaal

Moet ik zelf voor materiaal zorgen tijdens mijn golflessen?
Onze golfprofessionals hebben een aantal sets liggen die zij aan je kunnen lenen wanneer je nét begint met golfen. Echter raden we altijd aan je eigen set te huren omdat deze aangepast is op je lengte en je slag én zodat je in je vrije tijd ook nog kunt oefenen.

Ik heb zelf geen golfclubs, kan ik deze huren?
Jazeker! Je kan een set huren via GolfCompany; de golfwinkel op ons terrein. Je kunt deze voor 3 maanden huren voor een bedrag van €50,00 met een borg van €200,00

Kan ik een trolley huren?
Jazeker! Je kunt een trolley huren bij onze receptie voor 6 euro.

Waarom mogen Driving Range ballen niet op de baan?
Driving Range ballen mogen helaas niet op de baan omdat ze voor de oefenfaciliteiten bestemd zijn. Wanneer iedereen ze zou meenemen op de baan zouden wij er teveel kwijt raken, wat betekent dat de golfers die gebruik willen maken van de Driving Range ineens voor een lege automaat komen te staan.